Aikaa jäljellä häihin

Daisypath Wedding tickers

8. elokuuta 2011

8.8.11: Juhlapaikan katsastelua

Nyt on sitten juhlapaikkakin katsottu valmiiksi, ja kohta varaan sen. Rakennus on melko vanha, mutta ihan siisti. Siinä on iso sali, johon mahtuu noin 170 henkeä, eteinen, vessat sekä miehille että naisille ja hyvät keittiötilat. Koristelemalla tästä saa mahtavan hienon! Pihassa on jopa parkkitilaa, niin paljon ettei tarvitse jättää autoja tien varteen. Juhlapaikka on siis noin 20km päässä kirkosta.

Pitopalvelujen hintojen kysely on menossa, nyt on yhdestä kysytty tarjous ja toisesta pitäisi tulla tänään.


Onneksi en ole kertonut sulhaselle tämän blogin osoitetta, sillä nyt tulee purkautuminen appiukon touhuista :D
Appiukolla on nyt joku pakkomielle saada juhlat tiettyyn paikkaan. Sanotaanpa toista paikkaa vaikka Metsäksi ja toista Järveksi, sijainnin perusteella.

Appiukko siis haluaisi, että häät pidettäisiin ehdottomasti Metsässä tai Järvellä. Ehdottomasti. Kun sitten totesin, että Metsä on varattu ensi vuonna maaliskuulta syyskuulle, appiukko kysyi että eikös häitä voi sitten siirtää. Olin että anteeksi mitä?! Juujuu, kun se on niin hieno paikka että eikö sinne nyt kannattaisi mennä. Sanoin tässä vaiheessa ehkä vähän turhankin kärkkäästi että ei, häitä ei aleta siirtämään sen takia että päästäisiin Metsään, sillä on niitä muitakin juhlapaikkoja.

No, seuraavaksi hänelle tuli sitten päähänpinttymä, että häät on pidettävä Järvellä. Tähän sanoin heti että ei. Tila on aivan liian iso (mahtuu ilmeisesti 500 henkeä), kallis (500e, muualla vuokrat alle 300e), vaikea (painavat pöydät pitää raahata itse edellisenä iltana ja seuraavana aamuna jo pois; lisäksi naistenvessat ovat yli sadan metrin päässä juhlatilasta), kylmä (kun toukokuussa on häät, ohutseinäinen rakennus ei pidä lämpöä niin että vieraat pysyisivät lämpimänä, ja kun tila on ollut lämmittämätön koko talven) ja piha on upottavaa mutaa jos on hiemankaan kostea sää, mikä on paljon mahdollista tuohon aikaan vuodesta. Näihin perusteluihin sain kuulla että kun Virtastenkin (nimi muutettu) häät oli täällä! Siihen totesin sitten että no se oli heidän asiansa missä häänsä pitivät, mutta meidän häät eivät siellä ole. Onneksi sulhanen oli täysin samaa mieltä, joten appiukko joutui antamaan periksi.

Eilen tuli taas appiukko puhelemaan ja kysyi että eikö niitä häitä nyt voisi kumminkin siirtää, kun hän voisi suhteilla saada Metsän varattua huhtikuulla. Sanoin, että ei, sillä kirkko ja pappi on jo varattu, ja juhlapaikkakin käytiin jo katsomassa. Hetken hiljaisuuden jälkeen tämä mutisi että no kyllähän niitä nyt voi siirtää. Sulhanen sanoi siihen onneksi painavan sanansa että ei aleta enää siirtämään. Toivottavasti juhlapaikasta ei tule enää keskustelua, kun saan sen varattua.

Toinen asia missä appiukko raastaa hermoja, on vieraslista. Hän kun päätti yhtäkkiä että häihimme tulee noin 200 vierasta! Kiekaisimme Sulhasen kanssa yhteen ääneen että ei tasan tule! Ehdoton maksimi on 155 vierasta, joista noin 130 on jo katsottu. Haluamme kodikkaat häät, joissa on vain läheisimmät ystävät ja sukulaiset (+pakkokutsua-henkilöt), kun taas Appiukko kun haluaisi kutsua kaikki pikkuserkkujen kissatkin mukaan... Hän kun on vähän sen tyylinen ihminen että haluaa näyttää muille:  Katsokaa kaikki miten hienosti meillä on asiat ja miten SUURET häätkin järjestän pojalleni! Vaikka tosi asiassa Appiukko ei osallistu häiden suunnitteluun ja järjestämiseen, kuten ei myös oma isäni, muuten kuin mahdollisesti rahallisesti. Ja olen varma, että Appiukko ottaa kaiken kunnian häiden järjestelyistä.

Voi voi, jos Appiukko kiristää jo tässä vaiheessa näin kovasti hermoja, mitenköhän käy kun minusta tulee virallisesti hänen miniänsä ☺ Anteeksi purkautuminen.

Ei kommentteja: